❗️ՇՏԱՊ ԵՎ ՏԵՂԻՆ ՈՐՈՇՈՒՄ. Աջակցությունը կտրամադրվի յուրաքանչյուր ընտանիքին 50%-ի չափով.ՀՀ աշխատանքի և սոցիալական հարցերի նախարարություն

ՇՏԱՊ ԵՎ ՏԵՂԻՆ ՈՐՈՇՈՒՄ. Աջակցությունը կտրամադրվի յուրաքանչյուր ընտանիքին 50%-ի չափով.ՀՀ աշխատանքի և սոցիալական հարցերի նախարարություն

Կորոնավիրուսի տնտեսական հետևանքների չեզոքացման 13-րդ միջոցառման շահառու են հանդիսանում 2020 թ.-ի ապրիլ ամսվա դրությամբ ընտանեկան և սոցիալական նպաստների իրավունք ունեցող ընտանիքները։

Աջակցությունը կտրամադրվի յուրաքանչյուր ընտանիքին իր նպաստի չափի 50%-ի չափով, որի 70%-ը ընտանիքին կտրամադրվի կանխիկ վճարման ձևով՝ ապրիլ ամսվա նպաստի վճարման հետ միասին, մյուս 30%-ը կփոխանցվի՝ որպես բաժանորդի կողմից սպառվող էլեկտրական էներգիայի դիմաց վճար:

✅

Գումարը կփոխանցվի էլեկտրաէներգիա մատակարարող ընկերությանը՝ բաժանորդ հանդիսացող յուրաքանչյուր նպաստառու ընտանիքի անվամբ:

💵

Շահառուի պարտքի առկայության դեպքում՝ այդ գումարը կուղղվի բնակիչ բաժանորդի ունեցած պարտքի մարմանը, իսկ դրա բացակայության դեպքում՝ կձևակերպվի որպես կանխավճար:

📌

Շահառուի՝ էլեկտրաէներգիայի բաժանորդ չհանդիսանալու դեպքում՝ գումարը կտրամադրվի կանխիկ վճարման ձևով՝ ապրիլ ամսվա նպաստի վճարման հետ միասին։

📝

Աջակցությունը ստանալու համար տվյալներ ստուգելու կամ դիմում մուտքագրելու անհրաժեշտություն չկա։

RA Ministry of Labor and Social Affairs
7 min. ·
The beneficiaries of the 13th Coronavirus Economic Rehabilitation Act are families with family and social benefits as of April 2020.

“Support will be provided to each family at a rate of 50% of their benefit, 70% of which will be provided to the family in cash with the payment of the April benefit, the other 30% will be transferred as a subscription fee for electricity consumed by the subscriber.

“The money will be transferred to the electricity supply company on behalf of each subscriber’s beneficiary family.

“In case of debtor’s debt, that amount will be directed to the repayment of the debt of the resident subscriber, and in case of its absence, it will be arranged as an advance payment.

“If the beneficiary is not a electricity subscriber, the amount will be provided in cash, along with the payment of the April benefit.

“You do not need to verify data or enter an application to receive support.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *